Tuesday, December 4, 2007

Reverse engineering της ιστοριας.

Η Ελλαδα ειναι μια χωρα στην οποια κατεξοχην επικρατουν καποιες ιδεες σκοταδιστικες χαρης κυριως στις πελατειακες σχεσεις στις οποιες εχει στηριχθει το υποβαθρο της νεοελληνικης πραγματικοτητας.Με αυτο το σχολιο δεν θελω να αναλυσω το πως φτασαμε σε αυτο το δυσαρεστο σημειο στην ιστορια.Αυτο εγινε.Δεν μπορουμε να γυρισουμε το χρονο πισω και να διορθωσουμε καποια πραγματα , αντιληψεις και πρακτικες οι οποιες σε βαθος χρονου ειναι ζημιοφορες.
Επειδη στον συγκεκριμενο χρονο τυχαινει να ασχολουμε με το reverse engineering σε επιπεδο software εχω γνωρισει καποιες τεχνικες οι οποιες θα μπορουσε να ειναι εφαρμοσιμες και σε αλλα πεδια μεγαλυτερα και σημαντικοτερα για την ζωη μας.
Ως τωρα στην χωρα που ζουμε εχουν υπαρξει και υπαρχουν ακομα καποιοι θεσμοι που στην ουσια εχουν "καθησει" πανω στις αναγκες του Ελληνικου λαου.Ενα παραδειγμα τετοιου θεσμου ειναι η εκκλησια η οποια με το προσχημα της μιας και μοναδικης πιστης ,του ενος και αληθινου θεου εχει εγκαταστησει ενα μακροχρονιο "μονοπωλιο" ιδεων και εχει κανει τον κοσμο να εχει αποξενωθει απο τον εαυτο του και να εχει χασει την δημιουργικοτητα του.Τον εχει κανει να χασει την διαθεση να αγωνιζεται για εναν καλυτερο κοσμο μιας και αυτη ευαγγελιζεται οτι του τον προσφερει με το να πιστευει και να προσευχεται.
Για να απαλαχθουμε(οχι τελειως) λοιπον απο αυτο το βαρος πρεπει η εκκλησια να βρεθει σε δυσκολη θεση.Καποιος θα πρεπει να θειξει τις αδυναμιες αυτου του σηστηματος που ονομαζουμε εκκλησια.
Βεβαιως θα ηθελα επισης να αναφερω οτι η εκκλησια ειναι ενας απο τους θεσμους που "συμπεριφερεται" ασχημα κατα τον τροπο που αναφερω.Ενας αλλος θεσμος με παρομοιες αδυναμιες ειναι και η φορολογια για παραδειγμα.
Αναζητουνται λοιπον hackers που θα μας απελευθερωσουν απο τετοιου ειδους θεσμους-καθεστωτα.
Να σημειωσω τελος οτι αυτοι οι θεσμοι δεν ειναι σιγουρα αποκλειστικα Ελληνικο φαινομενο.Υπαρχουν και αλλοι χειροτεροι παγκοσμιως.Θεωρω πως παγκοσμιοποιηση θα ειναι ο στοχος να εξαλειφθουν τετοιου ειδους απανθρωπα συστηματα ελεγχου και οχι για παραδειγμα η παγκοσμιοποιηση του εμποριου.

3 comments:

Περιπετών said...

Πολύ σωστή σκέψη. Αυτό είναι παγκοσμιοποίηση θετική κι εποικοδομητική. Μια οικουμενική προσπάθεια αποτίναξης των συστημάτων αποβλάκωσης κι ελέγχου. Των δικτύων αυτών που είτε λέγονται θρησκεία, είτε χρήμα κι επιτυχία, είτε καταναλωτισμός, είτε φανατισμός για ο,τιδήποτε, στο τέλος αποσκοπούν στην χειραγώγηση της ανθρωπότητας.

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος said...

Βαϊε,

με μεγάλο ενδιαφέρον βλέπω οτι και εσύ τα λες έξω απο τα δόντια αλλα με ευγένεια χρησιμοποιώντας μάλιστα γλώσσα του επαγγέλματός σου στο οποίο σε μεγάλο βαθμό ανήκω και εγώ.

Η εκκλησία είναι σύστημα αγαπητέ μου φίλε.

Εκμεταλλεύεται την ανάγκη του ανθρώπου να γαντζωθεί απο κάπου σε στιγμές φόβου.

Όλοι φοβούνται είτε το παραδέχονται είτε οχι.

Τότε κάπου θέλουν να απευθυνθούν και οι ασθενέστεροι απευθύνονται σε εκείνο που θεωρούν εκτός του ανθρώπινου, εκείνο που θα τους δώσει ελπίδα, βοήθεια ή και σωτηρία.

Δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Οταν ο Μωϋσής δεν τα κατάφερνε να ηρεμήσει τους Εβραίους φεύγοντας απο την Αίγυπτο, και γινόταν χαμός απο εσωτερικές διαμάχες..., φίλοι του είπαν με νόημα... Δεν ανεβαίνεις στο βουνό να επικαλεσθείς την θεία πρόνοια και να φέρεις μερικούς «θεόπνευστους» κανόνες για να βάλουμε τάξη... Τότε ο Μωϋσής εφεύρε τις δέκα εντολές με θεόπνευστη προέλευση.

Οταν ο αποκαλούμενος Μέγας Κωνσταντίνος (σκότωσε βέβαια τον γιο του και την γυναίκα του ...) δεν μπορούσε να φέρει ηρεμία και συνοχή στις λεγεώνες του λόγω της πολυθρησκευτικότητας (της πραγματικής ανεξιθρησκείας του Ρωμαϊκού Κράτους) σκέφθηκε όπως ο Μωϋσής... οτι η μια και μοναδική θρησκεία, που θα θεωρηθεί και επίσημη κρατική θρησκεία, θα συνενώσει τους στρατιώτες ενάντια στους μοναδικούς εχθρούς, τους εχθρούς των Ρωμαίων...

Άρα είτε με τον φόβο είτε με την πολιτική, η θρησκεία επεβλήθη ως κρατικό σύστημα (αδελφό της πολιτικής εξουσίας) γεγονός που εξηγεί την απάτη περί ανεξιθρησκείας...

Εχω αγαπητέ μου Βαϊε την εμπειρία των Μωαμεθανών στον στρατό... Πιστεύεις οτι τους δίνουν όπλα... Οχι... σκαπάνες τους δίνουν για να σκάβουν ορύγματα... που δηλώνει την έλλειψη εμπιστοσύνης σε αλλόθρησκο.

Αυτά για να ενισχύσω τα οσα λες και να ξέρουμε τι λεμε...

Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου στο "Λόγος προοδευτικός ή λόγος οπισθοδρομικός..." στο blog μου. Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες ενός σημαντικού μέλους ενός κόμματος εξουσίας. Όμως, πρόκειται για ένα ξεχωριστό μέλος, τον Μιμη Ανδρουλάκη που παράγει πολιτικό λόγο και σκέψη αντι να ακολουθεί.

Αυτή είναι η πρόκληση...

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος
Οικονομολόγος- Επιχειρησιακός ερευνητής

Elias said...

Βάιε,καλημέρα.Υπάρχει μια διαδικασία υπόκωφης συμμόρφωσης στην θρησκοληπτική συμπεριφορά,τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο(έχω σημερινή ανάρτηση για αυτό)